Meny

Om egen­anställning

Vi reder ut begreppen, så går det till!

Vi tycker att fler människor ska våga gå sin egen väg, även i yrkeslivet. Så fungerar egenanställning och frilans!

hand-shake

Sälj!

Du vet mest om det du är bra på. Du pratar direkt med dina kunder och bestämmer vem du vill jobba med, när och vad. Du och kunden kommer överens om priset för dina tjänster och du registrerar uppdraget.

Utför jobbet!

Gör det du och din kund kommit överens om, under tiden du utför arbetet är du försäkrad och vi tar arbetsgivaransvaret för dig.

Ta betalt!

Fakturera din kund helt digitalt via ditt konto hos Billfactory. Vi sköter allt pappersarbete som bokföring och betalning av skatter. Du får ett lönebesked och vi betalar ut dina pengar på ditt konto!
Låter intressant, jag vill skapa ett konto kostnadsfritt via mitt BankID!

Vi förklarar hur det fungerar!

Egenanställning är en anställningsform som växer fram snabbt på arbetsmarknaden, allt fler upptäcker detta smarta sätt att jobba. Istället för att starta ett eget bolag kan man alltså ”hyra” ett egenanställningsbolags F-skatt. Om man vill jobba som företagare är egenanställning det smartaste sättet att börja med. Du har de flesta fördelar som en företagare har, men du slipper pappersarbetet, hantering av moms, och andra åtaganden som är förknippade med att starta bolag. Även för dem som har en fast anställning är Billfactorys egenanställning ett bra komplement. Du fakturerar jobb utanför ditt vanliga arbete och får helt enkelt en till lön på samma sätt som du får med ditt andra arbete.

Perfekt som ditt första jobb!

Egenanställning är ett smart sätt att få sitt första jobb och få en fot in på arbetsmarknaden. Du behöver inte anställas av någon annan, eller kunna krångliga regler hur man driver företag. Du behöver bara fokusera på det du är bra på, och hitta kunder som är villiga att anlita dig för dina tjänster, sen är du igång! Fördelen med egenanställning är att du bestämmer själv, eftersom du inte har någon arbetsgivare som sätter formerna för hur du vill jobba. Ditt liv, din frihet!

Läs mer om vad vi kan göra för dig!

Läs mer om egenanställning på skatteverket.se

Billfactory är ett egenanställningsföretag som möjliggör att privatpersoner kan fakturera utan att ha eget företag. Vår vision är att bli störst på egenanställning. Vi hjälper människor att jobba med sin passion och driva sina egna idéer utan att syssla med pappersarbete och annan administration. Vi förenklar anställning och företagande eftersom arbetsmarknaden för tjänster förändras i en hög takt. Vi sänker trösklarna för arbete eftersom människor varken behöver anställas av en arbetsgivare eller ha kunskapen att starta eget företag. Vi satsar på en flerspråkig tjänst som många människor kan förstå även om man inte kan det svenska språket. Vi tror att det är en bra möjlighet för sitt första jobb i Sverige. För företagare erbjuder vi möjligheten att anlita kompetens som man själv valt, utan att behöva anställa. Det säkrar produktivitet och förenklar företagares vardag. Vi ser det som vårt uppdrag att göra livet enklare och roligare för människor att driva sina egna idéer till affärer och förverkliga sin strävan efter frihet och att bestämma själv. Vi är bäst på egenanställning, kontakta oss för att veta mer.