Meny

Om egen­anställning

Så fungerar egenanställning!

vad är egenanställning
Ett vägval som egenanställd

Vi vill att fler människor ska våga gå sin egen väg även i yrkeslivet. Därför har vi skapat en enkel digital tjänst så att du kan fakturera utan eget företag!

hand-shake

Sälj som egenanställd!

Du vet mest om det du är bra på. Du pratar direkt med dina kunder och bestämmer vem du vill jobba med, när och vad. Du och kunden kommer överens om priset för dina tjänster och du registrerar uppdraget.

Gör din grej!

Gör det du och din kund kommit överens om! Under tiden som egenanställd utför du arbetet och du är försäkrad samt att vi tar arbetsgivaransvaret för dig.

Fakturera utan eget företag!

Fakturera utan eget företag och fakturera kunden helt digitalt via ditt konto hos oss. Vi sköter allt pappersarbete som bokföring och betalning av skatter. Du får ett lönebesked och vi betalar ut dina pengar på ditt konto!
Låter intressant, jag vill skapa ett konto kostnadsfritt och börja fakturera utan eget företag!
egenanställd fotograf

Vi förklarar hur egenanställning fungerar!

Egenanställning är en anställningsform som växer fram snabbt på arbetsmarknaden, allt fler upptäcker detta smarta sätt att jobba. Istället för att starta ett eget bolag kan man alltså ”hyra” ett egenanställningsbolags F-skatt. Om man vill jobba som frilansare är egenanställning det smartaste sättet att börja med. Du har de flesta fördelar som en företagare har, men du slipper pappersarbetet, hantering av moms, skatter och andra åtaganden som är förknippade med att driva företag. Även för dem som har en fast anställning är egenanställning ett bra komplement. Du fakturerar utan eget företag utanför ditt vanliga arbete och får helt enkelt en till lön på samma sätt som du får med ditt primära arbete.
fakturera utan eget företag plan

Egenanställning är perfekt som ditt första jobb!

Att bli egenanställd är ett smart sätt att få sitt första jobb och få en fot in på arbetsmarknaden. Du behöver inte anställas av någon annan, eller kunna krångliga regler hur man driver företag. Du behöver bara fokusera på det du är bra på, och hitta kunder som är villiga att anlita dig för dina tjänster, sen är du igång som egenanställd! Fördelen med egenanställning är att du bestämmer själv, eftersom du inte har någon arbetsgivare som sätter formerna för hur du vill jobba. Ditt liv, din frihet!

Läs mer om vårt erbjudande som egenanställd!

Läs mer om egenanställning på skatteverket.se

Egenanställning möjliggör för privatpersoner att fakturera utan att eget företag. Billfactory hjälper människor att jobba med sin passion och driva sina egna idéer utan att syssla med pappersarbete och annan administration. Vi förenklar anställning och företagande för att arbetsmarknaden för tjänster förändras i en hög takt. Genom att sänka trösklarna för arbete behöver människor varken anställas av en arbetsgivare eller ha kunskapen att starta eget företag. Billfactory satsar på en flerspråkig tjänst som många människor kan förstå om man inte kan det svenska språket. Vi tror att det är en bra möjlighet för sitt första jobb i Sverige. För företagare erbjuder vi möjligheten att anlita kompetens som man själv valt, utan att behöva anställa. Det säkrar produktivitet och förenklar företagares vardag. Kontakta oss för att veta mer.

Dela

FacebookLinkedIn Epost